Ruben Hein
‘Groundwork Rising Tour 2018’ + Marle Thomson
14 April 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 17,50
CJP: € 15,00
student: € 15,00
Avondkassa: € 20

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


Tijdschema: 20:00u. deuren open | 20:30u. - 21:00u. Marle Thomson | 21:30u. - 23:00u. Ruben Hein
Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Op zaterdag 14 april komt hij samen met zijn vierkoppige band en met een nieuw album op zak naar poppodium NIEUWE NOR voor een concert i.s.m. Parkstad Limburg Theaters. Zijn derde studioalbum draagt de titel ‘Groundwork Rising’; een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano.

Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn komende album ‘Groundwork Rising’ te bepalen, na het succes van EP ‘Dressed Up’ uit 2014. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking.


 
Om bij de juiste ingrediënten voor een tekst te komen, moet je soms dieper graven dan je lief is.” aldus Ruben. “Maar op het moment dat je deuren in je hoofd durft te openen, waar je normaal gesproken liever ver vandaan blijft, ontstaat er wel ruimte en vrijheid om te schrijven. Taboes moeten er tijdens dat proces niet zijn, die blokkeren je. Hierdoor had ik de vrijheid om mezelf in alle eerlijkheid te bevragen: hoe ik de dingen zie, wat ik er mee doe of hoe ik er mee omga.” Vanuit deze basis legde hij het fundament van zijn nieuwe werk. “Ik leerde weer naar de muziek luisteren zoals ik als kind deed. Het raakt me of niet. Alle vooroordelen die ik over mijn muziek had moest ik laten varen. Vandaar ook de titel Groundwork Rising: de grondslag voert de boventoon.

support: Marle Thomson
Warm, edgy, kleurrijk, eigenzinnig en bovenal muzikaal: Marle Thomson zingt, raakt, verrast en valt op met haar muziek, waarin ruimte en tijd samensmelten tot een volkomen eigen universum vol beats, loops, keys, gitaar en zang. ‘Soulful Space Pop’, zo noemt Thomson het zelf. Met haar EP ‘The Canopy’ uit 2016 en de akoestische versie daarvan in 2017 speelt Marle Thomson zich in de kijker met opvallende optredens op o.a. Amsterdam Woods, de Uitmarkt, Amsterdam Fashion Week, Dutch Sustainable Fashion Week, Eurosonic / Noorderslag, de Popronde en was ze live te zien bij De Wereld Draait Door. In 2017 werd Marle Thomson door ELLE benoemd tot ‘Sound of 2017, powervrouw die je niet mag missen’ en kreeg haar album lovende recensies in o.a. OOR Magazine en Jazzism. Laatstgenoemde magazine schreef over Thomson: “Een zangeres met spitse teksten die zichzelf inventief begeleid en die met haar stem allerlei finesses kan opvoeren”.Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Parkstad Limburg Theaters. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief