'Do It!': Middelbare Scholieren organiseren zélf

DO IT! is een project waarin middelbare scholieren worden uitgedaagd om hun favoriete culturele uitgaansavond te verzinnen, waarbij de bedenkers van de beste ideeën die avond ook daadwerkelijk mogen realiseren in poppodium NIEUWE NOR. DO IT! gaat over bestaande grenzen heen. Poppodium NIEUWE NOR gaat de scholen in, scholen treden buiten hun muren richting poppodium NIEUWE NOR. Er worden dwarsverbanden gelegd met andere culturele instellingen, zoals het Filmhuis en de muziekschool of de Hogeschool Zuyd. Kortom, een interessant en veelzijdig project!

Hoe is DO IT! ontstaan?
DO IT! is ontstaan in 1999 in Deventer. Jongeren daar gaven in een onderzoek aan dat er niets te doen was in Deventer. Als antwoord op deze hartenkreet gaf het Burgerweeshuis hen de volgende mogelijkheid; ze kregen de kans om hun eigen favoriete uitgaansavond te bedenken en in het Burgerweeshuis (poppodium van Deventer) uit te voeren. De formule van Do It! was geboren.

Waarom DO IT!?
Do it! is de unieke kans om de leerlingen van uw school kennis te laten maken met de wondere wereld van kunst en cultuur:
- De projectleider van Do It! zal de leerlingen optimaal begeleiden, zodat leerlingen voldoende ondersteuning krijgen om er een geslaagd project van te maken
- De kosten om Do It! te organiseren worden betaald door poppodium NIEUWE NOR
- De leerlingen treden buiten de grenzen van school en in de wereld van muziek, cultuur, organisatie en beleving.
Kortom: een hele mooie en leerzame ervaring voor CKV leerlingen.

Hoe gaat Do It! van start?
De projectleider van Do It! zal allereerst een inleiding geven in de klas: Wat houdt het project in en hoe stellen de leerlingen zich hun ideale uitgaansavond voor? De leerlingen krijgen de kans om hun idee in groepjes van 4 à 5 man op papier te zetten. Een week later worden de ideeën ingeleverd en beoordeeld door poppodium NIEUWE NOR. Het best doordachte en originele idee zal worden uitgekozen, waarna de voorbereiding van start kan gaan.

Wat doen de scholieren?
De leerlingen organiseren deze unieke avond zelf, met hulp en begeleiding van poppodium NIEUWE NOR. Zij draaien in het hele proces mee; twee keer per week komen de leerlingen samen met de projectleider van Do It! en zullen zij begeleiding krijgen bij het budgetteren, plannen, boeken van artiesten, de promotie en andere zaken om er voor te zorgen dat hun Do It! avond zal knallen! 

Geïnteresseerd in ‘DO IT!'? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel 045–4009100.

Links
Do It! Facebook
foto's 'Do It! Neon' met o.a. Partysquad (17 jan. 2013)

Bekijk ook onze andere projecten


Meld je aan voor de nieuwsbrief