'Kloostersessie' ft. broeder Dieleman
+ Harold K.
09 December 2018

Savelbergklooster


Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 12,50
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 15

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht nieuw album, Komma. Het is alweer drie jaar geleden dat de boomlange man met open armen uit Middelburg zijn laatste album Uut De Bron uitbracht. Na zijn eerdere albums, soundtracks en EP’s is Komma nu iets echt anders. Komma wordt uitgebracht op 7 september via Snowstar Records. Na release van het album gaat broeder Dieleman op tour door Nederland. Op zondag 9 december komt hij voor een intieme Kloostersessie naar het Savelbergklooster in Heerlen. Dit is een zit-concert. Er zijn maximaal 75 plaatsen beschikbaar.

Broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect.
Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het ganse land door, tot onze zuiderburen aan toe, en zijn oeuvre werd inmiddels uitgebreid tot drie albums, een EP, meerdere soundtracks en projecten en zelfs een split 7" met Amerikaanse folkheld Bonnie 'Prince' Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamelijke tour. Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht volledig nieuw album, 'Komma' geheten. ‘Komma’ is een dubbelalbum en een fotoboek in één en verhaalt over het krekengebied van het Land van Axel. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten.support: Harold K.
Harold K. groeide op als Harold Konickx in Susteren. Zijn liedjes zijn pakkende short stories, waarmee hij afgelopen september de prestigieuze Jo Erens Priès voor betekenisvolle dialectmuziek in de wacht sleepte. Als troubadour pur sang vertelt Harold zijn ongepolijste verhalen met humor en empathie, waarbij hij inspiratie delft uit de onuitputtelijke goudmijn van de Amerikaanse folk en blues. Dit concert vindt plaats op locatie Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2 in Heerlen (praktisch naast de NIEUWE NOR). De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief