Klein.Berlijn 2019 - 'Popronde Pre-Party'
locatie: Schelmenhofje | Cultura Nova 2019
24 August 2019

Schelmenhofje


Gratis toegang!
Open 18:00 | Aanvang 19:00 | Einde 22:00

Gratis toegang

Op zaterdag 24 augustus staat Klein.Berlijn in het teken van Popronde, het rondreizende muziekfestivals dat op zaterdag 21 september neerstrijkt in Heerlen. Een maand voorafgaand aan het festival warmen we jullie i.s.m. Popronde Heerlen op met een drietal Nederlandse, aanstormende talenten uit de Popronde-selectie.

Josh Island [19.00 – 19.30]

De sound van Josh Island is een smeltkroes van John Mayer, Damien Rice en Jason Mraz, waarbij intieme singer-songwriter melodieën worden gecombineerd met vrolijke folk en warme soulvolle blues. Tijdens Popronde Heerlen treedt de Maastrichtenaar op bij Satisfaction Records, maar deze avond geeft hij alvast een voorproefje.


Bony Macaroni (acoustic) [19.45 – 20.30]

Bony Macaroni maakt het weer cool om jezelf te haten. Tenminste, dat hopen ze. Hun gematigd-hartverscheurende en semi-catchy emo-popsongs hoor je tijdens Popronde Heerlen in full force bij Irish Pub Erin’s Isle. Tijdens deze Popronde Pre-Party geven ze alvast een klein voorproefje en steken ze hun nummers speciaal voor deze gelegenheid in een akoestisch!Martje Wijers [20.30 – 20.45]

In samenwerking met Borderlines presenteren we traditiegetrouw tijdens Klein.Berlijn iedere avond een andere poetry slammer. Deze eerste avond is Martje Wijers te gast. De Amsterdamse poetry slammer behaalde in 2017, 2018 en 2019 de finale van het Nederlands Kampioenschap poetry slam en was al eerder te gast tijdens Basquiat Café, waar ze eigen gedichten voordroeg én zich liet inspireren door Basquiat.

GIAN [21.00 – 21.45]

Het Rotterdamse duo GIAN bracht vorige maand hun debuut-EP Labyrinth uit en heeft een helder doel voor ogen: stadions uitverkopen. De band van producer/muzikant/vocalist Johnny Ray en vocalist Eddie Dukan creëerde samen met bevriende producers hun sound en stem: een mix van dromerige lyrics met trap beats en live instrumentatie. Tijdens Popronde Heerlen helaas niet te zien, dus vandaar dat jullie tijdens de Popronde Pre-Party alsnog kennis kunnen maken met GIAN!


___
Verrassende pop-up culturele hotspot tijdens Cultura Nova 2019!
Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 24 augustus t/m 1 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie in samenwerking met Borderlines Poetry Slam, en voorproefjes van Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen. Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema.

De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Cultura Nova.


Meld je aan voor de nieuwsbrief