New Cool Collective's Speakeasy
[coronaproof concert]
07 January 2021

Limburgzaal - Theater Heerlen


normaal: € 23,00

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 22:00

Afgelast
Vanwege de verscherpte corona-maatregelen vanaf 15 december mag dit concert niet plaatsvinden. I.s.m. Parkstad Limburg Theaters zoeken we momenteel naar een oplossing.

New Cool Collective, het piekfijn geklede achtkoppige jazzdance-monster van Benjamin Herman, toerde al over de hele wereld en maakt daarbij geen onderscheid tussen jazz- of rockfestivals. North Sea Jazz of Roskilde – New Cool Collective krijgt elk publiek mee met hun unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo.


Vanavond komt New Cool Collective met een bijzonder project. In een intieme setting tovert de band de Limburgzaal van Theater Heerlen om tot een Speakeasy. Het begrip Speakeasy ontstond tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten van 1920 tot 1933. Met het verbod op de verkoop en productie van alcohol verschenen er langzaam maar zeker geheime bars waar de mensen toch samenkwamen.

New Cool Collective speelt vanavond in een akoestische bezetting een speciaal repertoire om het gevoel van de geheime clubs en bars aan het begin van de vorige eeuw op te wekken. Zo ontsnap je voor even aan de hectiek van 2020 en waan je je in een verborgen nachtclub uit het begin van de 20ste eeuw.

Dit (corona-proof) concert vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen en wordt mede mogelijk gemaakt door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief